Pogoji poslovanja

 

Dostopnost informacij

Ikonos d.o.o. svojim kupcem tekom poslovanja in obiskovalcem spletnega mesta www.ikonosmedia.si, skladno z zakonodajo omogoča konstanten vpogled in dostop do informacij o podjetju in informacij povezanih z bistvenimi značilnostmi proizvodov in storitev, ki jih ima v svoji ponudbi.

Način plačila
Podjejte Ikonos d.o.o. posluje preko tekočega računa podjetja in omogoča kupcem plačilo v obliki nakazil izvedenih na podlagi, ponudbe, predračuna/avansnega računa ali računa. 
Kupec je dolžan preverjati vsebino računa oziroma pravilnost navedenih podatkov. Morebitne napake ali zavrnitev dopisa je mogoča v osmih dnevih od dneva prejema. Kasnejše pritožbe, ugovori ali zavrnitve ne bodo upoštevane.
 
Reklamacija blaga

Potrošnik ima pravico, da v 8 dneh od prevzema blaga podjetju reklamira (na kontaktn elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali na GSM številko 040 679 188), da uveljavlja reklamacijo blaga. Za upoštevanje reklamacije mora potrošnik, na predhodno navedeni elektronski naslov, poslati izpolnjen reklamacijski obrazec. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z reklamacijo blaga, je strošek posredovanja (pošiljanja) blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 8 dni od oddanega sporočila o reklamaciji oziroma neustreznosti materiala. 
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala. Proizvajalec/dobavitelj artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla. 
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od potrditve reklamacije s strani kupca. Zaradi zagotavljanja legitimnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Dostava blaga

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbena partnerja podjetja Ikonos d.o.o. za dostavo pošiljk sta TNT d.o.o. in Pošta Slovenije. Prevzem in pošiljanje lahko uredi naročnik sam v kolikor ima sklenjeno pogodbo z drugo dostavno službo. V primeru urejanja dostave s strani kupca podjetje Ikonos d.o.o. ne prevzema odgovornosti roka dostave, poškodb blaga in drugih nepravilnosti.

Spletni marketing in promocija

Oglasna elektronska sporočila bodo:

  • jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila,
  • jasno razviden pošiljatelj,
  • jasno opredeljena in navedena vsebina kot na primer različne akcije, promocije in druge tržne tehnike za promocijo podjetja in blaga
  • vsebovala pogoje udeležbe in pogoje veljavnosti ter ostale pogoje sodelovanja, ki bodo jasno določeni,
  • vsebovala način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Ikonos d.o.o. izrecno spoštoval.